Smart marknadsföring för kommuner

Då denna sidan är till för att informera och locka människor till Hamrånge tänkte vi ta tillfället i akt att ge lite tips till Gävle och andra kommuner gällande hur de kan marknadsföra sina idylliska landsbygdsorter.

Internet

internet tummen uppEn av de första sakerna man bör satsa på är internetnärvaron. Det är något vi har försökt hjälpa till med genom denna sidan. Information skall vara lätt att hitta gällande de möjliga resmål man funderar över och inspirera till ännu mer undersökande.Även sociala medier är en god möjlighet till marknadsföring och kommunikation. Det viktigaste där är att spegla användarna och använda ett mer avslappnat och vardagligt språk, undvik alltså den kommunalbyråkratiska jargongen.

Tröjor och andra souvenirer

tröja göteborgAtt använda sig av t-shirts med tryck och till orten anpassade produkter kan vara ett bra marknadsföringsverktyg på flera plan. Som souvenirer kan de påminna besökarna om den vackra platsen de har besökt och på så sätt på dem att besöka den igen. Produkterna kan dock ha en funktion tidigare än så.I kommunens centralort kan man nämligen använda sig av giveaways för att locka turisterna till de mindre centrala sevärdheterna. Enkla föremål som reseflaskor passar som gåva oavsett vad man marknadsför. Detta är även en passande marknadsföringsteknik för företag som försöker nå ut. Om du hittar en giveaway produkt som dessutom passar ditt verksamhetsområdet blir det ännu bättre. För en golfbana passar till exempel peggar och och green-lagare perfekt. Ett tips kan vara att Googla runt efter dessa unika alternativ som passar just ditt företag.

Vykort

Detta kan på sätt och vis falla in i ovanstående kategori men det är ändå något så pass självklart och unikt att det förtjänar sin egen underrubrik. Än i dagens digitala värld så är vykort ett roligt sätt att både själv spara minnen och dela dem med sina nära och kära.