Starta salong?

Du som är frisör eller hårstylist och planerar att starta eget inom branschen bör tänka på en hel del. Du är exempelvis medveten om innebörden av kvalitetsverktyg och maskiner inom frisörbranschen och vilken betydelse det har. Inte enbart för dig, men även för dina kunder och en lyckad kundupplevelse.

Frisörstolen

Kundstolen bör vara bekväm för kunden att sitta i. Den behöver en pump så att det går lätt att justera höjden på den. För att förhöja bekvämligheten bör stolen ha arm- och fotstöd. Det är också bra att tänka på vilket material stolen har så att rengöringen går snabbt och enkelt. Lika viktig som kundstolen är även sadelstolen du själv använder. Den bör vara skön, ergonomisk och praktisk att använda. Den skall lätt gå att rulla längs golvet och runt kunden.

Övriga tillbehör

Förutom frisörstolen behöver du även en cape, det kan vara bra att skaffa den i ett material som går lätt att tvätta. Nackborste och nackpapper är nödvändiga så kunden känner sig bekväm. Du behöver givetvis också ett saxhölster i vilket du kan sätta dina saxar, kammar och borstar. Det finns även många andra tillbehör som du behöver, till exempel en frisörkniv och hårtork.

Läs mer om du vill veta mer om vad du kan komma att behöva för din salong. Du kan även beställa det som du anser dig ha behov av just för tillfället.